keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Keittiön tasot


Nyt on keittiön tasot kannettu paikalle.



Hiekkaa tuli 400kg ja sementtiä 150kg, lisäksi sementtifirmasta suositeltiin, että käytetään lisäaineena notkistinta, joka estää tason halkeilua kuivuessaan ja tekee siitä kestävämmän. Sekoitussuhteet löytyi netistä: 1:3, eli yksi osa sementtiä ja kolme osaa hiekkaa. Veden annostelu olikin hankalampaa. Ohjeistuksen mukaan vettä tulee noin puolet sementin määrästä, mutta kun käytetään notkistinta vähenee veden käyttö normaalista. 


Pari testivalua oli pakko tehdä, jotta saadaan sekoitussuhteet kohdilleen. Ensin puolitin veden määrän normaalista ja laitoin 1,5% seoksen määrästä notkistinta. Tällä suhteella betonista tuli aivan liian vetistä, joten toiseen vähennettiin vettä vielä viidennes jäljellä olevasta ja tämä tuntui hyvältä. Viimeinen testi on vielä kuivempaa puolitin veden määrän ja notkistinta laitoin 2% seoksen määrästä. Seoksesta tuli melko kuivaa, vähän pastamaista, jota oli helppo muovata ja seoksessa oli vähemmän näkyviä ilmakuplia.

Palat tuntuivat kuitenkin jäävän vähän liian harmaaksi. Saa nähdä huomenna onko vaalentunut kun on kokonaan kuivunut. Voihan tasot kuitenkin värjätä jos siltä tuntuu. Samalta toimittajalta josta muotit tulee, zcounterform.fi, löytyy värjäysaineita joka lähtöön.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla