lauantai 23. marraskuuta 2013

Tasojen valaminen


Tasot valettiin viime viikonloppuna. Aikaa kului koko projektiin odotettua enemmän, kun sementin ja hiekan mittaaminen ja sekoittaminen olikin suhteellisen työlästä. Projektin loppupuolella kävi jo mielessä, että olisi pitänyt valita harmaat tasot, jotta olisi vältytty ylimääräiseltä mittailulta.

Lauantaipäivä meni muotteja rakentaessa ja sunnuntaina päästiin sitten täyttämään ne.


Valitsin pohjalevyksi 12mm paksun filmivanerin. Normaalisti käytetään 9mm lujalevyä, mutta ei haluttu ottaa riskiä, että alakaappien vetimet osuisivat tasoon, kun vedin tulee ovilevyjen yläreunaan.



Muottien kiinnitys meni suhteellisen sujuvasti. Allas päätettiin asentaa ns. tason alle, eli se kiinnitettiin aluslevyyn ja betoni valettiin sen päälle. 


Niemekkeen pystyvalun raudoitusta piti miettiä jonkin verran. Tukirungon tasolle tein kahdesta rst-kehikosta, jotka pultattiin yhteen ja ruuvattiin seinään kiinni. "Vapaaksi" jäävä pääty saatiin suoraksi käyttämällä tukirautoina kierretankoa ja muttereita, joilla säädettiin korkoa.



Pystyvalun muotti tehtiin 18mm paksusta filmivanerista, niin että sileä puoli jätettiin sisäpuolelle.


Valun sisälle ei tarvinnut erillistä raudoitusta tai valuverkkoa, kun käytettiin tasoihin suunniteltua lasikuituverkkoa, joka sekin saatiin zcounterform.fi nettikaupasta.


Molemman puolen tasoihin asennettiin pistorasiapohjat takanurkkiin tulevia sähköpisteitä varten.



Pystyvalu tuettiin, ehkä vähän turhankin jykevästi, jotta saatiin estettyä muotin turpoaminen betonin paineesta.



Valu itsessään onnistui hyvin. Likaista touhua se tosin on. Lattiat olivat valkoisena betonista illan jälkeen ja seuraava päivä menikin sitten siivouksen parissa.




Valmiista tasoista lisää seuraavissa päivityksissä.

-j




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla